Otvaranje Media Deska Srbija

04.03.2016. 00:00 | Jugoslovenska kinoteka, Uzun Mirkova 1, Beograd

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac svečano će otvoriti MEDIA desk Srbija, u petak, 4. marta, u 17 časova, u Jugoslovenskoj kinoteci, Uzun Mirkova 1.

Formiranjem MEDIA deska Srbija zaokružena je proces pristupanja Srbije programu Kreativna Evropa, čime su otvorene nove mogućnosti i prošireni horizonti za razvoj celokupnog domaćeg audio-vizuelnog i multimedijalnog sektora.

Potprogram MEDIA jedan je od najznačajnijih evropskih fondova koji podržavaju produkciju, distribuciju i promociju igranih i dokumentarnih filmova, televizijskih drama i novih medija, koji raspolaže sredstvima u iznosu od više od 800 miliona evra.

Glavna uloga deska je da stvaraocima iz Srbije obezbedi svu neophodnu podršku i savete u vezi konkurisanja za finansijska sredstva iz fonda Kreativna Evropa, putem konsultacija, javnih događaja i edukativnih aktivnnosti.

Pored ministra Tasovca, na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti Boban Jevtić, direktor Filmskog centra Srbije; Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija i Nevena Negojević, rukovoditeljka MEDIA deska Srbija i alumna UNESCO katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja


Коментари

Моля въведете потребителското си име, за да оставите коментар.
 
Консорциум