UMETNIČKI TRENING 2015 – KONKURS

Current | 02.06.2015. 06:30


Pozivamo sve mlade koji žele da se profesionalno afirmišu u profesijama iz domena kreativnih industrija – kao i mlade koji žele da postanu stručnjaci u oblastima modnog, grafičkog, produkt ili urban dizajna, da se prijave na konkurs za željene kurseve, do 30. juna 2015. Najbolje kandidate i polaznike, očekuju stimulativne nagrade, praksa, sertifikati, izložbe, promocija projekata!

Upoznaćeš podsticajne tehnike kreativnog mišljenja i reprezentacije, steći ćeš praktično znanje i veštine neophodne za profesionalnu artikulaciju tvoje umetničke produkcije! Bićeš u prilici da kreiraš svoju modnu kolekciju, atraktivne grafičke proizvode, savremenu umetnost u novim medijima ili u javnom prostoru i da sve to predstaviš javnosti i tako stekneš pravo na status samostalnog umetnika, uključiš se na tržište rada kao samozaposleni kreativac ili vizuelni umetnik! Zato ne propusti šansu i učini svoj dizajn prepoznatiljivim a svoje stvaralaštvo vidljivim!

KURSEVI:

//Modni dizajn//Grafičkakultura//Vizuelna umetnost//Medijska pismenost//

NAČIN PRIJAVE:
Pre prijavljivanja pročitaj dokumenta u linkovima sa nazivom kursa za koji se prijavljuješ i proveri da li ispunjavaš uslove za željeni kurs i ko će ti biti predavači!

Prijava treba da sadrži sledeća dokumenta:

1) Kratku biografiju do jedne A4 strane
2) Motivaciono pismo do 200 reči
3) Izjavu da ćete pohađati ceo kurse za koji ste se opredelili
5) 5 umetničkih radova (skice, crteže, fotografije, radove) za oblast za koju se konkuriše, do 1.2. MB po file-u.
6) Popunjen Formular prijave 

Prijavu sa svim dokumentima poslati do 30. juna na email: umetnicki.trening@gmail.com. U ocenu kandidata na konkursu ulazi i način reprezentacije u prijavi.

PERIOD OBUKE:
Kursevi su semestralnog karaktera, vikendom po 3h + online mentorstvo. Kursevi počinju kad se formiraju grupe od minimum 8 polaznika.

PREDAVAČI:
U realizaciji programa učestvuju poznati vizuelni umetnici, dizajneri i kulturni radnici, redovni i gostujući predavači i mentori projekta.

Vise detalja o projektu i programima, ko moze da se prijavi, pogledajte ovde!

Napomena:

Prva grupa kursa Modni dizajn je otpocela sa radom u UK Parobrodu u aprilu. Sve ostale grupe pocinju sa radom, sa popunjavanjem grupa.
 

Autorka projekta: Gabriela Vasić, vizuelna umetnica

Nosilac projekta: ULUS

Partneri: Udruženje građana KOD, Ustanova kulture Parobrod, Scena Carina, Viša škola likovnih i primenjenih umetnosti

Podrška: Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu (Kancelarija za mlade Beograda)

 


Consortium