Festival Nakultiviši se!

Актуелно | 17.05.2016. 00:00


Prvi regionalni festival edukativnog karaktera Nakultiviši se! održaće se 21. i 22. maja u kultnom Klubu Dvorištance. Ideja festivala jeste da se otvore nove teme o procesu stvaranja umetnosti , kao i da se dođe do novih odgovora i rešenja kako održati kulturu kao sastavni deo zajednice. Zajedno sa najpoznatijim i najpriznatijim predstavnicima kulture i umetnosti iz Srbije i regiona, učesnici festivala boriće se protiv apatije u Beogradu i Srbiji, pokušaće da izađu iz okvira i šablona koji su izgubili svaki smisao. 

Festival Nakultiviši se! je krik, trzaj i negacija istrošenosti i zato teži da preraste u tradicionalnu manifestaciju koja će se održavati svake godine. Nastao je iz želje da mladima iz regiona pruži neophodno nadahnuće za inicijativu, iz želje da ohrabri nezavisne umetnike, podstakne ih na umrežavanje, njihovu svakodnevnicu oplemeni interesantnim saznanjima. Festival će okupiti sve one koji flertujući sa invencijama žele da na kreativan način unaprede i promovišu status umetnika i kulturnih radnika. 

21. i 22. maja pripremite se za dozu kulture u prostoru stare Bipove fabrike, prostoru koji nezadrživo srlja da postane nova kreativna umetnička četvrt. Beograd je tih dana poligon kreativnog bunta, prkos učmalosti i prosečnosti, stecište novih ideja. Dođite da stvaramo i zato – za početak, počni. 

Učesnici festivala biće studenti sa različitih fakulteta iz Srbije, kao i studenti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Izvor: Kulturocilin


Конзорциум