Predavanje Đovanija Alegretija - Participativno upravljanje

16.05.2016. 18:00 | Centar za kulturnu dekontaminaciju

Kolektiv Ministarstvo prostora vas poziva na predavanje "Participativno upravljanje" Đovanija Alegretija koje će se održati u ponedeljak 16. maja od 18h časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju - Birčaninova 21.

Predavanje će se baviti stvaranjem prostora za učešće građana u urbanim politikama i upravljanju gradom. Fokus će biti na odnosu između samoorganizovanih akcija i institucija i mogućnosti dijaloga između njih. Dva primera (Portugal i Tajvan) će poslužiti kao ilustracija različitih aranžmana u kojima „top-down“ i „bottom-up“ pristupi sarađuju. Đovani će problematizovati i svoje iskustvo u stvaranju i upravljanju Toskanske uprave za participaciju koja ima mandat da održava dijalog između ova dva antagonizovana oblika građanskog učešća i na taj način značajno doprinosi promeni u političkoj kulturi.

Đovani Alegreti/Giovanni Allegretti je arhitekta, planer i viši istraživač u Centru za društvene nauke, Univerziteta Koimbra/Coimbra, Portugal. Njegov fokus su uglavnom teme o participativnom budžetiranju, razvijanje tehnika za učešće građana u urbanom planiranju. Predavao je i radio u više od 50 zemalja - za različite lokalne samouprave, nekoliko nevladinih organizacija i međunarodne institucije. 

Ovim događajem kolektiv Ministarstvo prostora otvara seriju predavanja, tribina i razgovora o novim gradskim politikama - "KA DRUGAČIJEM GRADU". 

 

Izvor: Ministarstvo prostora


Komentari

Morate se prijaviti u sistem da bi ostavili komentar.
 
Konzorcijum