Beyond Reality Inc

Projekti | 07.07.2014. 09:00


Zanimljiv lutkarski stop motion projekat  „Beyond Reality Inc.“ pokrenula je mlada ekipa filmaša iz Novog Sada. Dvadeset meseci prošlo je od početka pisanja scenarija, a projekat je trenutno u završnoj fazi snimanja. Mitska bića i likovi iz bajki u filmu će govoriti o problemima tranzicionog perioda i nezaposlenosti. Reditelj i direktor fotografije, Vukašin Živaljević, govori o tome kako je pitanje prioriteta u ekipi unapred odgovoreno.

"Izuzetno me raduje činjenica da svi iz ekipe žele uraditi projekat, bez obzira na uslove. Prioritet je definitivno da završimo film, a sve ostalo su sekundarne stvari. Svi nekako entuzijastično i bezkompromisno idemo ka tome da film ugleda svetlost dana. Danas nije tako česta pojava da sakupite toliko entuzijastičnu ekipu na projektu koji, ne samo da je volonterski, već ga i finansiramo iz ličnih budžeta. Valjda je to zbog scenarija ili energije koja se stvorila u radu. Ne znam šta je u pitanju, ali znam da ovo nije poslednji projekat koji radimo zajedno."

Odabir tradicionalne tehnike animacije izaziva posebnu pažnju u današnjem svetu digitalnih tehnologija i 3D animacije. Ovoj entuzijastičnoj filmskoj ekipi izazov je raditi ovaj projekat, a želja da ga završe inicirala je otvaranje RocketHub naloga. Svi ljubitelji animiranih filmova i oni koji prepoznaju da je ova ideja vredna pažnje na ovom sajtu (Rockethub sajt) mogu pronaći nešto za sebe i tako pomoći da se ovaj film uskoro završi. 

Sve novosti o projektu možete pratiti na većini društvenih mreža (Facebook, Twitter , Tumblr , Instagram), a kako autori opisuju svoj projekat možete pročitati i na sajtu .

 

Pogledajte teaser projekta na YouTube-u.


Konzorcijum