Forum za održive zajednice 2015

Aktuelno | 03.06.2015. 07:00


Međunarodna konferencija Forum za održive zajednice održaće se 12.juna 2015.godine u Impact HUB-u Beograd, Makedonska 21.

Forum za održive zajednice bavi se temama inovativne filantropije, međusektorske saradnje, održivosti civilnog društva i ulogom poslovnog sektora, donatora i fondacija u razvoju lokalnih zajednica. Na konferenciji ćemo pokrenuti dijalog o održivim i inovativnim mehanizmima finansiranja OCD i predstaviti neke od postojećih mehanizama u Evropi, regionu i našoj zemlji.

Predstavnici poslovnog, civilnog i drugih sektora će zajedno sa relevantnim stručnjacima u ovoj oblasti pokušati da odgovore na pitanja – koji su trendovi u finansiranju neprofitnih inicijativa i socijalne ekonomije, kako funkcionišu impakt fondovi, venture filantropija i crowd funding, koji programi i mehanizmi korporativne filantropije su razvijeni u Srbiji i koje inovativne nefinansijske mere podrške su zastupljene u korporativnom sektoru u Srbiji.

Ovogodišnji Forum za održive zajednice ugostiće Ewu Konczal, menadžerku za Centralnu i Istočnu Evropu u European Venture Philanthropy Association koja će predstaviti rad ove asocijacije i koncept venture filantropije. Učesnici Foruma će imati priliku i da se upoznaju sa razvojem prvog Impakt fonda za Centralnu i Istočnu Evropu, koji će predstaviti David Meier iz kompanije Social and Economic Investment Company TISE, koja više od 20 godina razvija finansijske mehanizme za podršku socijalne ekonomije i preduzetništva.

 

Događaj organizuje Smart kolektiv u partnerstvu sa Forumom za odgovorno poslovanje, a zahvaljujući podršci USAID-a.

 

Prijavite se, broj mesta je ograničen!

Molimo vas da rezervišete svoje mesto na konferenciji slanjem maila do 10. juna na office@smartkolektiv.org sa sledećim podacima:

- Naziv organizacije/institucije ispred koje se prijavljujete

- Ime i prezime osobe koja prisustvuje

- Email

- Kontakt telefon

 

Smart kolektiv

Svetozara Markovića 42a, Beograd

tel: +381 (0)11 2659 700

web: www.smartkolektiv.org

 


Konzorcijum