TRIBINA KUĆA ZA DAH

Aktuelno | 12.06.2015. 06:40


TRIBINA KUĆA ZA DAH

PROSTOR ZA RAZVOJ DRUŠTVENO ANGAŽOVANE UMETNIČKE VIZIJE

15. jun 2015. – 19 časova – Kolarac

KUĆA ZA DAH je tribina kojom DAH Teatar želi da skrene pažnju na nedostatak prostora za rad i obezbedi trajno rešenje tog problema kako bi nastavio da razvija svoje raznovrsne aktivnosti i programe. DAH Teatar je tokom  24 godine postojanja i kontinuiranog rada stekao značajnu nacionalnu i internacionalnu reputaciju i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja kod nas i u svetu.

U okviru programa govoriće:

Prof. dr Milena Dragićević Šešić – redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti i šefica Katedre UNESKO-a za kulturnu politiku i menadžment u kulturi, Univerziteta umetnosti u Beogradu

Dijana Milošević – suosnivačica i rediteljka DAH Teatra

Prateći program:

Dokumentarni film o DAH Teatru, ”Pogled kroz trajanje”, Maje Mitić

Izložba idejnog rešenja prostora, ”DAH International Collaborative Performing Arts Centre”, Nine Tice

Izložba fotografija, ”Kroz Beograd u DAH-u”, Une Škandro

Centar za pozorišna istraživanja DAH, osnovan 1991. godine, je najstarija nezavisna profesionalna pozorišna kompanija u našoj zemlji, bazirana u Srbiji, a prisutna u celom svetu. Umetnici DAH Teatra koriste tehnike savremenog pozorišta da bi stvarali angažovanu umetnost sa namerom da utiču na pozitivan razvoj društva lokalno i globalno.

Da bi DAH Teatar nastavio dalji rad i razvoj svojih aktivnosti i još kvalitetnijeg programa neophodno je trajno rešenje prostora. Osim što bi se pomogao opstanak DAH Teatra, kao jedinstvene kulturne pojave u Srbiji, podržao bi se i veliki broj umetnika, profesionalaca u svim oblastima kulture i kulturnih industrija, studenata, mladih i dece, kao i volontera - ne samo iz Srbije, već i iz celog sveta.


www.dahteatarcentar.com / dahteatar@dahteatarcentar.com /

Marulićeva 8 / Tel.fax: +381 (11) 644 1680 / +381 (11) 7449 807

 


Konzorcijum