Let's talk about: unicult2020 w/ Chris Torch, prezentacija programa

Akademsko | 27.05.2014. 13:48


2.6.2014. u Rijeci, u dvorani Filodrammatice (Korzo 28) u 18:00h održati će se prezentacija međunarodnog programa cjeloživotnog obrazovanja Kulturni menadžment i kulturne politike u organizaciji Sveučilišta u Rijeci s partnerima pod nazivom unicult2020 u kojem će sudjelovati četiri sastavnice Sveučilišta u Rijeci: Filozofski fakultet (Odsjek za kulturalne studije), Akademija primjenjenih umjetnosti, Ekonomski i Pravni fakultet sa brojnim predavačima. Program je nastao u okviru kandidature Grada Rijeke za Europsku Prijestolnicu Kulture 2020. godine. 
Glavni gost prezentacije biti će Chris Torch, potpredsjednik Culture Action Europe, osnivač i umjetnički ravnatelj Interculta, produkcijske i resorsne jedinice smještene u Stockholmu, Švedskoj. Osnovana 1996., javno je financirana institucija koja se fokusira na kulturnu politiku, interkulturalnu produkciju i edukaciju. Intercultov je izvršni producent od 2003. za glavne europske umjetničke projekte SEAS, koji privlače pozornost na lučke gradove preko kulturnih događaja diljem europske obale. Torch je ranije inicirao SHIKASTA-u, prvu multikulturalnu cjelinu, na Swedish National Touring Theathre/Riksteatern. Bio je prvi umjetnički direktor kompanije od 1992 do 1995. 
Osim njega, govoriti će i Daniela Urem, Ivan Šarar, Snježana Prijić-Samaržija, Irena Kregar-Šegota, Vjeran Pavlaković, Boris Ružić i Ingeborg Fülepp. Moderator je Nebojša Zelić. 
Info na: https://www.facebook.com/unicult2020 , web stranice u izradi.


Konzorcij