Poslednji dan konkursa za Nagradu Jelena Šantić. Za hrabri iskorak!

22.04.2016. 00:00 | Beograd

Nagrada „Jelena Šantić“ je namenjena onima koji/e su u proteklom dvogodišnjem periodu (2014-2105) svojim kulturnim praksama značajno doprineli/le borbi za ljudskih prava i afirmaciji pojedinca i malih grupa u društvenim promenama. Dodeljuje se za autorsko delo, inicijativu, projekat ili javni događaj.

Kriterijumi prema kojima će se odlučivati:

  1. koliki i kakav uticaj projekat/autorsko delo/inicijativa/javni događaj, ima na lokalnu zajednicu, zemlju i/ili međunarodno okruženje
  2. da li i na koji način je projekat/autorsko delo/inicijativa/javni događaj umetnički relevantan, inovativan i tematski aktuelan
  3. Realizacija projekta/autorskog dela/inicijative/javnog događaja je bila u periodu 2014-2015

Žiri će odabrati po jednog/u nagrađenog/u iz dve kategorije:

  1. Pojedinci/ke (autori/ke, aktivisti/kinje, istaživači/ce)
  2. organizacija civilnog društva (udruženja građana, fondacije, mediji i stručna udruženja).

Vašu prijavu/nominaciju možete popuniti samo putem online prijave do 22.aprila 2016. godine u 17h, a ukoliko je potrebno prateću dokumentaciju o potencijalnim laureatima možete dostaviti na adresu: konkurs@fjs.org.rs sa naznakom za Nagradu „Jelena Šantić“ do krajnjeg roka konkursa.

Od 2006. godine nagrada se dodeljuje umetničkim i kulturnim inicijativama koje doprinose borbi za slobodu izražavanja i građanska prava. Ovom nagradom se nastavlja podrška aktivističkoj praksi, koju je Jelena Šantić hrabro i prkosno realizovala tokom ’90-tih godina. Više o dosadašnjim dobitnicima možete pogledati ovde.

Nagrada „Jelena Šantić“ se realizuje uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (Balkan Trust for Democracy).

LINK ZA PRIJAVU/NOMINACIJU   

Više informacija o Fondaciji Jelena Šantić možete pronaći ovde

Izvor: Fondacija „Jelena Šantić“


Comments

You must be logged in to post a comment.
 
Consortium