Dušica Dragin

asistent

Akademija umetnosti, Univerzitet u Novom Sadu
Biografija

MA Dušica Dragin je rođena u Zaječaru 1974. godine. Diplomirala je i završila master studije na Katedri za audio-vizuelne medije, smer Produkcija na Akademij i umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je student doktorskih studija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, smer Menadžment umetnosti i medija.

Jedan je od osnivača, producent i organizator pozorišne trupe Balkan Novi pokret, sa kojom je učestvovala na više internacionalnih pozorišnih festivala (Edinburg, Butrinti, Konverzano, Trabzon, Kišenjev, London, Kaledonija i dr.).

Od 2004. vlasnik je agencije za posredovanje u kulturi ORGANIZATOR, sa kojom realizuje veliki broj kulturnih programa i koncerata umetničke muzike.

Od 2010. godine suvlasnik je i direktor produkcijske kuće Filmska Radna Zajednica Filmski Front. Radi kao producent na realizaciji dva projekta: dugometražni autorski igrani film Apofenija (u fazi postprodukcije) i naučno obrazovni TV serijal Gradske ptice (emituje se na prvom programu RTS-a od 16. novembra 2012.)

Od 2011. godine zaposlena je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao asistent na Katedri za audio-vizuelne medije, smer Produkcija.


Konzorcijum