Prezentacija nacionalnog izveštaja - Kulturlogue projekat

13.05.2014. 17:00 | Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu.

Pozivamo vas na..

Prezentaciju nacionalnog izveštaja u okviru međunarodnog projekta “Evaluacija projekata podržanih od strane EU, programa i kulturnih politika usmerenih ka promociji kulturne raznolikosti i interkulturnog dijaloga u Jugoistočnoj Evropi” koja će se održati 13. maja u 17h u učionici 44, na Fakultetu dramskih umetnosti (Bulevar umetnosti 20, Novi Beograd). 

Međunarodni projekat “Evaluacija projekata podržanih od strane EU, programa i kulturnih politika usmerenih ka promociji kulturne raznolikosti i interkulturnog dijaloga u Jugoistočnoj Evropi” ulazi u svoju završnu fazu. U okviru ovog projekta, koji su 2012. godine pokrenule organizacije Multimedija iz Skoplja, Akcija iz Sarajeva i Kulturdokumentation iz Beča, sprovedeno je mapiranje i istraživanje kulturnih politika, strategija i velikog broja projekata koji se bave interkultunrim dijalogom u šest zemalja u regionu (Makedonija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Austrija). Nalazi koji uključuju analize slučajeva, komparativne analize kulturnih politika i programa, objavljeni su na specijalno razvijenom portalu kulturlogue.org. U Srbiji nalazi uključuju mape svih projekata podržanih od strane EU, kao i analize 20 projekata dobre prakse u našem okruženju.

U sada već završnoj fazi projekta, u planu su prezentacije nalaza u formi tribina u svim zemljama koje su ušestvovale u projektu. U Srbiji, prezentacije će biti organizovane u toku maja meseca u četiri grada: Zrenjaninu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu. Na prezentacijama će učestvovati istraživači i članovi projektnog tima: dr Violeta Simjanovska, NVO Multimedija (Skoplje), prof. dr Milena Dragićević-Šešić, Fakultet dramskih umetnosti (Beograd) i Goran Tomka, Fakultet za sport i turizam (Novi Sad). Na tribinama će takođe govoriti aktivisti i predstavnici organizacija iz lokalne sredine koje su obuhvaćene istraživanjem.

Na prezentaciji 13. maja u 17h na Fakultetu dramskih umetnosti govoriće prof. dr Milena Dragićević Šešić i dr Violeta Simjanovska. 


Коментари

Морате да се логирате за да оставите коментар.
 
Конзорциум