UNESCO катедри

Започна во 1992. година, UNITWIN / UNESCO Chairs Програмата ја промовира меѓународната меѓу-универзитетска соработка и вмрежувањето како би се подобриле институционалните капацитети преку соработка и размена на знаењата. Програмата го поддржува основањето на UNESCO катедрата и UNITWIN мрежата во клучните и приоритетни области кои се под надлежност на UNESCO, како што се образованието, природните и општествени науки, културата и комуникацијата.

Денес програмата опфаќа преку 854 институции во 134 земји. Ние ги претставуваме одбраните UNESCO катедри од областа на културата и интеркултурализмот, кои му припаѓаат на европскиот културен простор.

За најновата листа на воспоставени UNESCO катедри, видете на: http://www.unesco.org/new/fileadmin/MULTIMEDIA/HQ/ED/pdf/listchairs17012014.pdf

Видете повеќе на: http://en.unesco.org/unitvin-unesco-chairs-programme#sthash.EFBfkEMS.dpuf


Календар на настани
07 / 2024
пон вто сре чет пет саб нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Конзорциум