Španski filmski festival - Španski metar

Aktuelno | 18.05.2016. 00:00


9. maj – 6. jun 2016.

Španski metar je vodeći španski filmski festival u Srbiji.

Projekat je započet 2008. godine kao filmski serijal u organizaciji Instituta Servantes u Beogradu i Kulturnog centra Beograda i Novog Sada, a postao je reper u oblasti filmskih događaja u regionu. 

U ovom devetom izdanju festivala, prvi put se prikazuje paralelni program posvećen dobitnicima Goja nagrade za Najbolju originalnu muziku, nagrade koja se dodeljuje svake godine od strane Akademije za filmsku umetnost i nauku Španije. 

U svakom od svojih izdanja, selekcija filmova namenjena je ne samo promovisanju i širenju i španske i latinskoj američke kinematografije, već i prikazivanju široke slike audiovizuelnog savremenog stvaralaštva, iza klišea ili unapred stvorene ideje o tome kako nastaje španski film. Krajnji cilj je da audiovizuelna ponuda na španskom jeziku ima više prostora na balkanskom tržištu, i da se konsoliduje kao otvoren program. 

Cena ulaznice je 200 din (Kinoteka) i 300 din (DKC). Komplet ulaznica za DKC moguće je nabaviti po ceni od 2000 dinara do 26. maja. Projekcije filmova Palme u snegu i Snežana i sedam patuljaka u Jugoslovenskoj Kinoteci su besplatne.

Svi filmovi su titlovani na srpski jezik.

Program festivala.

Za više informacija: hispanometraje@cervantes.es

Izvor: Španski metar


Konzorcijum