Festival Nakultiviši se!

21.05.2016. 00:00 | Klub Dvorištance

Prvi regionalni festival edukativnog karaktera Nakultiviši se! održaće se 21. i 22. maja u kultnom Klubu Dvorištance. Ideja festivala jeste da se otvore nove teme o procesu stvaranja umetnosti , kao i da se dođe do novih odgovora i rešenja kako održati kulturu kao sastavni deo zajednice. Zajedno sa najpoznatijim i najpriznatijim predstavnicima kulture i umetnosti iz Srbije i regiona, učesnici festivala boriće se protiv apatije u Beogradu i Srbiji, pokušaće da izađu iz okvira i šablona koji su izgubili svaki smisao. 

Festival Nakultiviši se! je krik, trzaj i negacija istrošenosti i zato teži da preraste u tradicionalnu manifestaciju koja će se održavati svake godine. Nastao je iz želje da mladima iz regiona pruži neophodno nadahnuće za inicijativu, iz želje da ohrabri nezavisne umetnike, podstakne ih na umrežavanje, njihovu svakodnevnicu oplemeni interesantnim saznanjima. Festival će okupiti sve one koji flertujući sa invencijama žele da na kreativan način unaprede i promovišu status umetnika i kulturnih radnika. 

21. i 22. maja pripremite se za dozu kulture u prostoru stare Bipove fabrike, prostoru koji nezadrživo srlja da postane nova kreativna umetnička četvrt. Beograd je tih dana poligon kreativnog bunta, prkos učmalosti i prosečnosti, stecište novih ideja. Dođite da stvaramo i zato – za početak, počni. 

Učesnici festivala biće studenti sa različitih fakulteta iz Srbije, kao i studenti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

 

U okviru festivala održaće se radionica: 

KVALITET NE MORA DA KOŠTA, BUDI KREATIVAN I POKRENI SE

(Kako do filma kreativnom slobodom i samostalnom produkcijom? Digitalni mediji za izlet u svet. Film ne mora da bude elitistična umetnost)

Cilj ove radionice jeste da pokaže mladima da je za umetnost potrebno malo - kreativna sloboda, snalažljivost i naravno volja. Danas, kada svako u svom džepu ima telefon sa kamerom, stvaranje može da počne. Upravo to je razlog nastanka ove radionice - da sada i odmah, pustimo mašti da odradi svoje. 

Tokom trajanja radionice, učesnicima su na raspolaganju stručni savet i pomoć predavača. 
Radionica se sastoji iz dva dela:

Dan 1.

-Uvodna reč predavača 
-Podela na timove i odabir teme 
-Ekipe spremne i avantura može da počne 
-Beograd je veliki grad, pun inspiracije. U naredna 3 sata, učesnici telefonima treba da snime materijal na zadatu temu 
-Film trebada da traje između 2 i 10 min 
-Ukoliko je potrebno, snimanje može da se produži

Dan 2.

-Pregled materijala 
-Početak montaže materijala (mogućnost dosnimavanja dodatnog materijala) 
-Završetak montaže u 20:00h 
-Početak projekcije radova 
-Razgovor sa autorskim ekipama i pitanja publike 
-Proglašenje najboljeg rada na osnovu glasova publike i stručnog žirija

Prijave za radionicu: link

Izvor: Kulturocilin


Komentari

Morate se prijaviti u sistem da bi ostavili komentar.
 
Konzorcijum