TkH - Teorija koja Hoda [teorijsko-umetnička platforma]

Informacije

TkH je nezavisna, neakademska, vaninstitucionalna platforma u okviru koje urednički kolektiv koji okuplja teoretičare i umetnike iz teorije izvedbe, performansa, teatra,filma i vizuelnih umetnosti izvodi oblike teorijsko - umetničkog aktivizma.

Glavni domen rada TkH platforme je podsticanje kritičkih i eksperimentalnih praksi / diskursa savremenih izvođačkih umetnosti u lokalnom kontekstu, kao i njihova promišljena afirmacija u širem, regionalnom i internacionalnom kontekstu.

Aktivnosti TkH platforme se realizuju kroz različite programe i projekte: TkH časopis za teoriju izvođačkih umetnosti, edukativne projekte (PATS, s-o-s projekat, dramaturški treninzi, Šverc znanja!, Raškolovano znanje), on-line platformu (tkh-generator.net), programe posvećene kritičkoj refleksiji lokalne scene (Forum za kritiku izvođačkih umetnosti, Kritika koja hoda), različite umetničke i teorijske manifestacije (konferencije, laboratorije), interdisciplinarne performanse, filmove i druge umetničke radove, prezentacije i predavanja inostranih umetnika i teoretičara. TkH platforma je angažovana i na području kulturne politike. Aktivno sarađuje sa samoorganizovanim inicijativama, grupama, organizacijama i platformama iz Beograda, regiona, kao i sa nekoliko drugih evropskih platformi. Saradničke inicijative su motivisane zajedničkim ciljem, a to je jačanje infrastrukturnih i diskurzivnih potencijala savremenih nezavisnih umetničkih i kulturnih scena.

TkH kolektiv čine: Ana Vujanović, Bojana Cvejić, Bojan Đorđev, Dragana Jovović, Jelena Knežević, Katarina Popović, Marta Popivoda i Siniša Ilić.

Konzorcijum